اگر زن مهریه خود را ببخشد میتواند طلاق بگیرد یکی از سوالاتی است که خانم ها برای طلاق توافقی انتخاب می کنند. در موارد متعددی، زوجین با بخشش مهریه در ازای حق طلاق به جدایی می پردازند. این روش میت واند به عنوان مطمئنترین شیوه برای طلاق در نظر گرفته شود تا حقوق مالی هر دو طرف تضمین شود. برای انجام این کار، زوجین باید با مدارک شناسایی به یکی از دفاتر ثبت اسناد رسمی مراجعه کنند. در این روند، مرد باید به زن وکالت در طلاق بدهد و زن نیز مهریهاش را ببخشد. و حقوقدانان تلیکان توصیه می کنند که بهتر است که وکالت در طلاق و بخشش مهریه همزمان صورت گیرد.
بخشش مهریه در ازای حق طلاق
یکی از راه های طلاق، طلاق با داشتن حق طلاق است. در این حالت چون حق طلاق با مرد است ولی زوجه می تواند این حق را از آقا به وکالت بگیرد. با این کار علاوه بر آقا، خانم هم می تواند خودش را مطلقه کند. پس در صورتی که خانم بتواند با توافق زوج (مثلا در اینجا خانم در ازای بخشش مهریه، حق طلاق اش را گرفته) وکیل در طلاق خود شود می تواند با طی مراحل قانونی و داشتن یک وکیل پایه یک دادگستری که به جای همسرش در مراحل طلاق حضور دارد، طلاق خود را بگیرد.
پس در پاسخ به این سوال که اگر زن مهریه خود را ببخشد میتواند طلاق بگیرد باید گفت بله در این حالت خانم با بخشیدن مهریه در قبال حق طلاق، وکالت بلاعزل در طلاق دارد. و این وکالت به این معناست که از شوهرش وکالت دارد تا به جای وی یک وکیل انتخاب نموده تا به جای او در مراحل طلاق حضور داشته باشد. که در این حالت حتی در صورت عدم رضایت زوج، در مسیر پرونده طلاق تاثیری نداشته ولی دیگر مرد مهریه ای نیز پرداخت نمی کند. در این رابطه می توانید از مشاوره حقوقی تلیکان کمک بگیرید.
آیا بخشیدن مهریه باعث از دست رفتن حق طلاق زن میشود؟
بخشیدن مهریه به خودی خود به طلاق مرتبط نمی شود و در صورتی که زن و مرد باهم توافق کرده باشند که در ازای بخشش مهریه، حق طلاق با زن است یا در طلاق توافقی همچین موردی صورت گرفته باشد این امکان وجود دارد.
به طور مثال در طلاق خلع زن به دلیل کراهتی که از شوهر خود دارد می تواند در مقابل مالی که به شوهر می دهد طلاق بگیرد که این مال می تواند کمتر یا حتی بیشتر از مهریه باشد.
طبق قانون مدنی، یکی از راه های طلاق از طرف زوجه اثبات عسر و حرج زن است. بطور مثال محکومیت زوج به حبس پنج سال یا بیشتر از موارد عسر و حرج زوجه است و از این طریق می تواند درخواست طلاق دهد.
پس بخشش مهریه از موارد سلب حق طلاق زن نمی باشد.
داشتن حق طلاق و گرفتن همزمان مهریه
برای گرفتن حق طلاق و نیز داشتن حق طلاق نیازی به بخشش مهریه نیست. اما گاهی اوقات زوج فقط با بخشش مهریه از طرف زوج، اقدام به دادن وکالت در طلاق می کند. پس برای گرفتن حق طلاق می توانید به هر صورتی با زوج توافق کنید.
متن بخشش مهریه
اینجانب ….. فرزند ….. دارنده شماره شناسنامه ….. صادره از …. متولد …. به شماره ملی …. ساکن ….. با صحت عقل و رضایت کامل اقرار و اعتراف می نمایم مبنی بر اینکه از تمامی و کل مهریه خود که عبارت است از تعداد/مبلغ …. موضوع قباله نکاحیه ثبت شده تحت شماره …. دفتر ازدواج شماره …. می باشد.
فقط و منحصرا تعداد ….. تمام سکه بهار آزادی را به شوهرم آقای …. فرزند …. به شماره شناسنامه …. صادره از …. متولد …. ساکن …. بذل و بخشش نمودهام و مقدار عندالمطالبه …. حق اخذ و دریافت آن را دارم و در رابطه با موارد یاد شده هیچ گونه ادعایی از شوهرم با مشخصات بالا ندارم.
و اینجانب…… با کد ملی ……… به موجب سند نکاحیه شماره ……… تنظیم شده در دفترخانه شماره ……… همسر رسمی و دائمی سرکار خانم ……… به کد ملی ……… بوده و نسبت به بذل ایشان، قبول ما بذل می نمایم.
مفهوم مهریه و جایگاه آن در حقوق اسلامی
مهریه یکی از حقوق مالی زن است که در نکاح موقت و دائم وجود دارد. زن به محض عقد ازدواچ، مالک تمام مهریه می شود. البته در صورتی که قبل نزدیکی، طلاق داده شود نصف مهریه به او تعلق می گیرد. پس مهریه که به عنوان یک حق مالی برای خانم در ازدواج است که در صورت طلاق یا فوت زوج، زن می توان از آن به عنوان یک پشتوانه استفاده کند.